Johan De Witt

Conferentie 2020
 

Stellingen

De wereld draait ondertussen gewoon door.

25 Jun 2020
De wereld draait ondertussen gewoon door. Iran bedreigt de Verenigde Staten in de Perzische Golf, China stuurt eskaders naar de Golf van Aden, de russen provoceren het Verenigd Koninkrijk aan de lopende band. Er varen meer onderzeeboten op zee, dan aan het einde van de Koude Oorlog. Zijn we voorbereid op het conflict dat hieruit voort kan komen? Hoe ziet zo’n scenario eruit?

Laatst vernieuwd: 25 Jun 2020 om 12:28

Terug

Commentaren

Managing Director Navtrain International
door Kees Kuenen op 27 Aug 2020 om 08:13
Uiteindelijk weet je nooit waar ineens een gewapend conflict begint. Met Trump aan de macht, Erdogan in Turkije, de maritieme expansie van China en ook de vlootopbouw van Rusland, polariseert de wereld snel. Zowel Rusland als China zijn uit op verdeeldheid en daardoor een zwak Europa. Europa zal zich moeten heroprichten, eenheid uitstralen en vooral weer een prominente rol in NAVO innemen. Daar hoort een goed defensiebudget bij, ondanks COVID-19. Waar ‘t lont ontbrandt? Te moeilijk te voorspellen.

Toevoegen commentaar
Onderwerpen
De wereld draait ondertussen gewoon door. >>>
25 June 2020 12:28
Defensie is in grote mate afhankelijk van de industrie >>>
25 June 2020 12:28
Brexit en de Noordzee >>>
25 June 2020 12:28
Wie we zijn

KIMAV

De Alumni Vereniging van Het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIMAV) is opgericht in 2006 en heeft als doel een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappelijke beeldvorming  omtrent de Nederlandse krijgsmacht  in het algemeen en in het bijzonder  de Koninklijke Marine. KIMAV’s 265 leden   hebben allen de reguliere KIM-opleiding  doorlopen en een aantal jaren  als officier bij de Koninklijk Marine gediend. De meeste leden zijn nu werkzaam in de publieke of private sector in Nederland en daarbuiten.

Pugno pro Patria in Mare

De stichting Pugno pro Patria in Mare (P3inMare) is op 1 juli 2013 opgericht en heeft als doel bij  te dragen aan het maatschappelijk begrip voor, en kennis over de Koninklijke Marine om zo het draagvlak voor de Koninklijke Marine in de Nederlandse samenleving te vergroten.

P3inMare doet dit door het initieëren en organiseren van bijeenkomsten die een kwalitatief hoge bijdrage leveren aan het bevorderen van de dialoog tussen de KM en de Nederlandse samenleving.

Johan De Wittconferentie

De Johan de Wittconferentie is een jaarlijkse conferentie die sinds 2009 wordt georganiseerd door en voor leden van de KIM Alumni Vereniging (KIMAV). Middels deze lezing biedt het KIMAV haar leden een platform voor een open en pragmatische gedachtenwisseling op het snijvlak van maritiem-militaire, staatkundige en bedrijfskundige onderwerpen en altijd gekoppeld aan het hoofdthema Bestuur en Leiderschap. Vanaf 2014 is de Stichting P3inMare medeorganisator van deze conferentie.

Mede mogelijk gemaakt door
Damen
Thales
SAAB
KPN
RH Marine
Bolidt
KPN
DeltametaalStichting Ondersteuningsfonds NISS
Admiraal van Kinsbergenfonds
Stichting Helden der Zee-Fonds ‘Dorus Rijkers’
Vaderlandsch Fonds ter Aanmoediging van ’s-Lands Zeedienst
Directie der Oostersche Handel en Reederijen
Vereeniging de Prins Hendrik Stichting